woensdag 1 juni 2016

wijzer


Waar vind je dat nog, in onze moderne wereld?

Tijdverdrijf zonder competitie element.
Soepele vooruitgang, alle neuzen dezelfde kant op.
Waar het wijs (nee, zelfs, wijzer) gevonden wordt dat iedere deelnemer op zijn eigen tempo loopt: de lange, de korte, de dunne.
En hoewel die sprietige dunne met een ander kleurtje echt, objectief waarneembaar, veel harder loopt en veel meer rondjes doet op een dag, beginnen ze iedere dag gezamenlijk en eindigen ze iedere dag gezamenlijk. En ook midden op de dag, vinden ze een moment waarop ze hun standpunten openlijk, duidelijk, zonder enige terughoudendheid met elkaar delen.

Waar niemand ervan opkijkt dat er (dagelijks) naast een beweging 'naar elkaar toe' ook een beweging is 'van elkaar weg', tegelijkertijd wetend dat er altijd verbinding is, in het hart van de relatie.

Waar die ene watervlugge, die nooit langer dan een moment ergens bij stilstaat, diegene is die gevolgd wordt door de rest..... ( ook al is die ene snelle, opvallend andere ook vaak niet op de voorgrond aanwezig, terwijl die anderen wel zichtbaar zijn)

Waar de grote wel wijzer is, maar daarmee nog niet beter, dan de anderen.

Waar aan de middelmatige wel het meest langdurig dezelfde waarde wordt gehecht, wat hem nog niet meer invloed geeft dan de anderen .
En hoewel zijn waarden erg vaak voorop staan, in het geschreven woord, zal hij wel wijzer zijn dan zijn waarden als een constante opdringen aan de andere deelnemers.

Waar de waarde van het totaal, bepaald wordt door de kwaliteit van de samenwerking van het geheel.....

Waar de waarde van die samenwerking voor de gebruiker ook nog eens alleen van echt praktisch nut is, als het is gekalibreerd op de 'juiste' overkoepelende (natuurlijke) waarden.....

Wat een mooi plaatje, om Z11 ook weer wijzer van te worden....... ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten