dinsdag 2 februari 2016

onuitwisbaar


Gisteren had ik het over sprookjes, vandaag toont de spiegel haar volledige essentie, helder, levendig, speels, wonderlijk, multidimensionaal, in het hier en nu..

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, vertel me :" Verhelder alsjeblieft een groot misverstand"

Veel mensen zijn op zoek naar hoe ze een onuitwisbare indruk kunnen maken die levendig is, aantrekkelijk en authentiek.
Veel mensen die hier actief zinvolle mogelijkheden voor zoeken, komen in boeken, in films, in liedjes, in inspirerende bijeenkomsten en op websites de aanwijzing tegen dat het leven een spiegelpaleis is, met een simpele regel: send equals receive.

Hoe dit dan vervolgens praktisch werkt in de dagelijkse dag, blijft voor velen een raadsel.
Totdat je werkelijk de essentie van een spiegel te pakken hebt.

Het maken van een onuitwisbare levendige indruk, volledig in lijn met wat nu echt IS (authentiek), ontstaat niet door te bedenken wat je nu eens zou kunnen (be-)tekenen.
Het is niet iets wat je op een magische manier met je vingers, met mooie woorden of plaatjes op het oppervlak van het beeldscherm voor je eigen (en andermans) ogen tevoorschijn tovert.

Het enige werkelijke levendige, volledige authentieke beeld, die letterlijk een onuitwisbare indruk creëert, komt tevoorschijn als er zo goed als niets meer uit te wissen valt.
Wat jij (multidimensionaal) betekent voor jezelf binnen de context van je omgeving, is nooit helderder en stralender voor je in beeld gebracht dan in de spiegel (niet op de spiegel).

Dan weet je, de spiegel van de ziel is ervoor gemaakt zodat je kunt zien wie je er met je ZIJN in BENT.

Daar is niets vaags of mysterieus aan.
Helderheid en duidelijkheid zijn er juist kenmerken van.
Het vraagt ook juist niet van je om ook maar iets weg te poetsen van wie jij werkelijk bent en aspecten van jezelf bedekt te laten (zodat de andere aspecten uit hun verband en uit de werkelijke context kunnen worden bekeken.) en met mooie woorden te vullen.

Toegepaste wiskunde dus, het wegnemen (wissen) van alles wat een troebele laag aan de oppervlakte veroorzaakt.

Dank je wel spiegel.
Ik zie zo wel heel helder dat ik met mijn vingers, deze mooie woorden op de oppervlakte van een beelscherm wil laten verschijnen.
Zo maak ik kwaliteitsspiegels, waar iedereen zich Z11 in kan spiegelen, zich met een glimlach verbazend over alle omkeringen die deel zijn van dat spiegelingsproces.
(-:

O ja, voor wie denkt dat - zelf niet in de spiegel van de ziel kijken-  een goede oplossing is om een authentieke (positieve) onuitwisbare indruk te creëren, mist een belangrijk aspect van dit spiegelpaleis.
Er s niet slechts een enkele spiegel van de ziel.
Veel mensen weten wat de spiegels van de ziel genoemd worden: ogen.

Wie jou alleen of voornamelijk kent via interacties die via een beeldscherm verlopen, ziet jouw multidimensionale  ZIJN niet, ervaart jouw diepste totale wezen niet.
Het zijn de mensen in je directe omgeving die zien, horen, ruiken, voelen, proeven, blootgesteld worden aan de aspecten die jij allemaal mist in dit leven.

Het werkwoord hier is trouwens niet missen.
Het werkwoord hier is misten.
Wat jij allemaal probeert te verhullen en verbergen en anders te laten lijken dan het werkelijk is.
Met hun spiegels van de ziel, zien ze beide kanten van wat jij aan het doen bent, dat wat echt is en dat wat jij op de spiegel aanbrengt (voorspiegelt).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten