zaterdag 20 februari 2016

waarschuw?In eerdere blog posts met het label ' veld van de mogelijkheden' en 'gezichtspunt' vertelde ik over alle mogelijkheden die zich dynamisch door de velden van je belevingswereld bewegen.
Ook liet ik zien hoe jij je er, door het innemen van een bepaald gezichtspunt, sommige mogelijkheden wel direct ziet en andere niet.
Je staat dus soms simpelweg met je 'rug' naar de (nieuwe) relevante informatie, hebt je aandacht op iets anders gericht.

Het aardige is dat als jij niet waarschuw bent ( bang voor het opeens geconfronteerd worden met een voor jou relevante (nieuwe) waarheid), dan krijg je een vrij rustig innerlijk signaal dat er iets ergens in je totale bewustzijnsveld is veranderend dat je actieve aandacht goed kan gebruiken, voor een soepele afhandeling van zaken.
Je krijgt dan een 'waarschuwing' dat het een aanbevelenswaardige mogelijkheid zou zijn om om simpelweg even van gezichtspunt te wisselen, zodat je goed en helder zicht hebt op de verandering. Een signaal dat het een goed idee is om daar even 'anders tegenover te gaan staan'.
Dat behelst meestal ' je om te draaien' ( in je belevingswereld) zodat je 'het' recht in de ogen kunt kijken.
Wie dit regelmatig doet zal ontdekken dat ' het' zich dan (ogenschijnlijk) ook heeft omgedraaid.

Je was je eerst wellicht vaag bewust van iets achter je, via de spiegel van de ziel.
Nu draai je je om en wat eerst 'rechts' was, is nu opeens ' links'.
Dat kan heel verwarrend werken als je 'het' alleen maar niet-rechtstreeks kende, het komt je zo onbekend voor!

Ben je zelf toch nog erg waarschuw , dan is de kans groot dat je schrikt van dit onbekende, snel van vorm en grootte veranderende wezen in jouw belevingswereld. Vooral omdat het kennelijk iets van jou nodig heeft en op je af lijkt te komen, zich met jou lijkt te willen verbinden! Maar wat?
( Je bewuste aandacht om waargenomen te worden).  
Wellicht keer je het uit angst gauw weer de rug toe, in de hoop dat 'het' snel weer weggaat en gaat verder met waar je mee bezig was, zoals je het altijd deed.

Maar ja, omdat ' het' een voor jou relevante waarheid bevat, blijft het je waarschuwen met in toenemende mate turbulente signalen, omdat het weet dat het belangrijke informatie voor je heeft.

Als je maar lang genoeg die signalen, die waarschuwingen, actief onderdrukt en geen open aandacht geeft om het (deze waarheid) onder ogen te zien zoals het werkelijk is, dan ga je op enig moment denken dat 'het' een afschuwelijk monster is dat jouw geluk in de weg staat en zich tot doel heeft gesteld jouw leven miserabel te maken.
Dan kun je ook besluiten om het veld waarvan je weet dat het (een waar monster*?) zich bevindt als eentje om met een grote boog omheen te zeilen.
* een waar monster heeft in het Nederlands een dubbele betekenis:
-een echt bedreigend wezen dat het op je gemunt heeft en je met huid en haar wil verslinden
-een voorproefje/representatieve indruk van de waarheid, dat wat (nu) waar is. 

In mijn ervaring bevindt de hogere, toepasselijke relevante waarheid zich altijd op een hogere trede.


Een die meer recht doet aan jou, anderen en de wereld en je op die mogelijkheid wil wijzen.

Waarschuw zijn is daarmee voor mij sterk gerelateerd aan groeischuw zijn.
Waarschuw zijn is daarmee voor mij ook sterk gerelateerd aan vreugdeschuw zijn.

Ben jij Z11 waarschuw?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten