woensdag 13 april 2016

achteraf gezien



Een prachtig wiskundig esoterisch woordspelletje.....

Wijsheid is kennis toegepast.
Maar ja, welke kennis (wat) pas je in welke situatie (wanneer) op welke manier (hoe) toe?

Om tot een ('actie'-) keuze te komen in relatie tot een situatie, gebruiken we ons verstand (voor een heel groot deel onbewust...de automatische piloot... en slechts voor een betrekkelijk klein deel bewust).
Daarbij gebeuren twee dingen: nadenken en voorspellen.

NA-denken  en
VOOR-spellen

We consulteren onze eigen geschiedenis (minstens net zo snel als google het internet voor je afschuimt) en diepen dan met lichtsnelheid informatie over vergelijkbare situaties op.
Omdat we al weten hoe onze acties toen zijn afgelopen, doen we dan een voorspelling over deze situatie en kiezen de actie waarmee we tot op heden de beste ervaring hadden (Beste is ' relatief' ...... het ' beste' kan maar zo een mindere uitkomst hebben dan sin x= 1, maar..... je weet gewoon niet -bent je niet bewust van-beter).

Als we vinden dat we snel moeten reageren (en dat vinden we collectief als moderne westerse mens), dan vindt dit hele proces zo snel plaats dat je bewuste verstand die hele procedure niet bij kan benen en je al in de uitvoering van de 'beste' actie zit, voordat je hem echt (bewust dus) hebt gekozen uit meerdere (goede) opties.

Daar is niks mis mee, dat pakt best wel vaak heel goed uit, gezien het feit dat je nog steeds in leven bent.....

Nu denk ik veel na over nadenken en ik kan buitengewoon accuraat voorspellen wat jij regelmatig denkt wanneer de uitkomsten van die acties niet zo lekker uitpakken en je eigenlijk best oprecht spijt hebt over hoe het ging en jouw aandeel daarin.

 A-C-H-T-E-R-A-F-G-E-Z-I-E-N . . . . . .

Achteraf gezien had ik liever willen zeggen.....
Achteraf gezien had ik beter kunnen doen.....
Achteraf gezien geloof ik dat......
Wat de wijze actie geweest zou zijn (of zouden zijn), is achteraf gezien bekend geworden. Maar ja.....denk je dan.... het is nu gebeurt, ik kan het niet overdoen.

Wat zou het leven er anders uitzien als wat we achteraf beseften eens al in het zich ontvouwende moment konden toepassen!

Ik weet dat dat kan.

Om te beginnen door te realiseren dat je dit wilt. Dat je je eigen wijsheid van achteraf-gezien wilt gebruiken bij de keuzes in ieder nieuw nu als investering in steeds betere uitkomsten. Wetende, of dan toch tenminste vermoedende, dat je dan vaker keuzes maakt waar je ook later nog achter staat, als de beste-op-dat-moment.

Dan neem je vervolgens deze formule heel letterlijk, door je bewustzijn de kans te geven het keuzeproces te beïnvloeden.

Daarbij is wat wetenschappelijke achtergrondinformatie wel nuttig om te weten:
Iedere keuze is gemaakt in de zes seconden voor de uitvoering ervan.
In je brein is al 6 seconden voordat je je hand beweegt te registeren dat je je hand gaat bewegen.
Jij... je actieve bewustzijn... weet dan nog niet eens dat je je hand gaat bewegen!

Mooi, wacht dus tenminste 8 seconden voordat je ergens op reageert, dan heb je tenminste twee seconden om je keuze zelf onder ogen te zin.  Acht er af dus.
Twee seconden is inderdaad nog altijd wel heel weinig voor een ongeoefend verstand om een gewogen keuze te maken in een complexe situatie.
Echter, het is genoeg voor iets anders bruikbaars.
Als je jezelf kunt programmeren dat het er in de kern om gaat dat je er langer over na wilt denken, dan zijn die twee seconden wel genoeg om als reactie te geven:"Hmmm..... Ik wil daar graag even over nadenken."

Zelfs als 'de betrokken ander' toch liever 'nu' een antwoord wil, dan heb je op die manier al snel een halve minuut bedenktijd gewonnen...... en..... meer informatie over de hele (energetische) situatie verzameld (waarom wil die ander dat ik supersnel reageer zonder nadenken......?)


Trouwens.. gebruik " Ik wil daar graag even over nadenken" niet als een prettige escape methode om de hele keuze van je af te schuiven en nul verantwoordelijkheid voor de hele situatie te nemen, zou mijn aanbeveling zijn, of als poging om ontwikkelingen die je niet aanstaan te stoppen. Niet kiezen is energetisch ook kiezen (om het geheel en al aan een ander over te laten) en dat is geen voedend gedrag voor de ontwikkelingen op de langere termijn.


Nu signaleer ik dat 'we' met zijn allen, in de sterk toegenomen vaart der volkeren, een andere interpretatie hebben gegeven aan de invloedrijke kracht van achteraf-gezien.

Acht er af .......dat is toch precies hetzelfde als 'min acht'?
Dus als ' acht er af ' - als nadenkmethode betere resultaten oplevert toegepast in iedere situatie als manier van omgaan met je eigen wijsheid, dan kun je toch ook simpelweg ' min acht' doen!?
Dat voorspelt een stuk sneller!

Alleen minacht-ing toepassen in ieder moment, voor je eigen wijsheid en (of) dat van een ander, brengt heel andere resultaten voort dan 'acht er af' actief in je keuzes in te brengen.

Of wellicht zijn we (collectief) zooo gaan geloven dat wij alleen de wijsheid volledig in pacht hebben, dat we ons Z-11 niet 'tekort' willen doen.
"Wordt mij aangeraden met minder genoegen te nemen? Acht er af! Aand-acht geven aan de informatie die een ander bekend is over deze situatie? Tjongejonge, het moet niet gekker worden......zomaar iets weggeven aan een ander zonder dat ik daar zelf ook maar iets wijzer (meestal in financiële zin) van wordt?

Tja, dan minacht je je eigen wijsheid heel actief toch behoorlijk.

Actief in je geloofsysteem uitsluiten dat jij wijzer van deze situatie kunt worden... is vergelijkbaar met googlen en daarbij bepaalde resultaten actief uitsluiten in de zoekquery.....(v.b. cursus yoga - boek) dan komt het ook niet in je resultaten lijst voor.)

En daarmee onthoud je jezelf de kans om heel vlug in het veld van de mogelijkheden die mogelijkheden te zien die goed zijn, zowel voor jou als alle andere betrokkenen bij de situatie.

Min-acht niets, acht er af alles??????

Wat denk je Z11?
Deel jij de observatie dat wijze mensen bed8zaam zijn (ergens aan het andere eind van de schaal ten opzichte van on8zaam).

Is denken hetZ11de als nadenken?
Of is na-denken, het aand8ig meenemen van opties in de overwegingen die acht-er-af (er -na) gezien, pr8ig, kr8ig en waar8ig zijn?

Dat zijn toch verd8 veel achten!
Waar w8 je nog op?
Tot het leven (jij) zich(Z11) nog een slag in de rondte werkt voordat jij ziet dat dat de 8 en het oneindigheidssymbool wel heel erg veel op elkaar lijken?

(-:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten