woensdag 6 april 2016

meta-vergelijking ...... meeresoneren



Een andere mogelijkheid om om een energetische oorsprong te maken, is meeresoneren met iemand naast je die een expressie van sin x= 1 volledig vorm geeft.

Het is in aanleg nog simpeler dan een 'gekkigheidje' per dag, want je 'doet' namelijk niets. Loopt geen enkel risico.... ( nou ja.. op even heel erg gelukkig zijn dan....)
En niets doen..... tja.....je maakt een kleine afstelling onder de motorkap van je bewustzijn, een keuze in de massa en het type energie waar je op richt.

Theoretisch zou het voor mensen die zich prettiger voelen bij volgen / imiteren van de mensen die ze kennen dan bij initiƫren van verandering een hele gemakkelijke techniek kunnen zijn, omdat het enige wat je 'doet' de bewust keus maken is om iemand die zich in je directe omgeving bevindt in energiepatroon te volgen.

Het addertje onder het gras, wat het toch weer wat ingewikkeld maakt, is tweeledig :
  1. Meeresoneren met levensvreugde is in onze westerse cultuur niet de norm..... de culturele norm is namelijk om mee te resoneren met misere! En dus wijk je enorm af van de westerse gangbare massa-cultuur door dit te doen.
  2. Doordat reden 1 zo sterk doorwerkt in in je micro-dagelijkse dag, zie je niet, neem je niet waar dat er iemand in je direct omgeving, hier en nu volledig in tune is op sin x = 1. Je ziet de stralende lach niet, of de volledige focus op een taak van iemand die in ' the flow' is. Je wimpelt diegene die zijn/haar levensvreugde met jou wil en kan delen, hier en nu af met een ' Nu niet schat, ik ben even bezig een lastig probleem op te lossen waar ik niet helemaal uit kom. Of...... ik moet nu eerst nog even....."
Mocht je echter wel het moment herkennen, dan is alles wat je hoeft te doen, je eigen gelijkbenige vorm van hoe het hier en nu hoort te zijn loslaten en jezelf toestemming geven om volledig in te tunen op deze expressie van sin x= 1, met je volle aandacht. Een goddelijk dansje speelt zich in je directe omgeving af, tijd om even op te letten, toch?
Laat het jouw energie transactie driehoek vormen door het, die expressie, nu (even) de leider in het stelsel te laten zijn.

Als de leider sin x= 1 is en jij besluit te volgen, dan kun jij energetisch niet anders zijn dan sin x= 1 op jouw unieke manier. Dan klopt het hele stelsel en... investeer je heel duurzaam in het stelsel.
De ander leert, voelt ervaart, dat zijn/haar unieke expressie van sin x= 1 de moeite waard is. Zelfs als jij niets 'zegt', zelfs als jij niet ' doet wat zij doet'.
Jij doet namelijk wat zij doet, vorm geven aan je belevingswereld in energie als sin x = 1 en dat is levensbevestigend.
Miserepreventie van de hoogste kwaliteit voor de allerlaagste prijs.

Is de materiƫle inhoud van wat die ander doet iets wat aan jouw eigen hoogste normen of dat van de massa voldoet?
Hoogstwaarschijnlijk niet en ja, het kan altijd beter, hoger, mooier........anders.
Uiteraard. En dat zal het ook weer worden, want het is een expressie van het leven, voortdurende evolutie.
Moet jij inhoudelijk hetzelfde doen, op dezelfde manier?
Hoogstwaarschijnlijk niet. Jullie hebben een verschillende identiteit (unieke samenstelling van parameters die invulling geeft aan sin x= 1) .

Maar als je kunt inzien dat die inhoud, de vastheid van de materie, het cruciale punt hier ook niet is.
Dat het gaat om een afstemming op energieniveau, op het niveau van de identiteit die ons allemaal bindt ( sin x = 1) en daarop flexibel kunnen meebewegen. Surfen dus op die golf, zolang hij voortrolt.
Dan investeer je in je eigen levensvreugde ( want jij voelt die vibe ook in dat moment en je hoeft er niet eens iets voor te doen) en die van de mensen en de gemeenschap waar je deel van uitmaakt.

Meer over dit concept op het Engelstalige blog: hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten