vrijdag 8 april 2016

meta-vergelijking...... overvloed


Kennelijk heb ik een rijke ader geraakt van betrekkelijk eenvoudige manieren om een oorsprong te maken.

Ze hebben allemaal met elkaar gemeen dat het (de kleinst mogelijke) ruimte schept in de energetische driehoek, zodat het geen drie vaststaande 'bekenden' meer bevat waar je te weinig genoegen ( sin x is minder dan 1) aan beleeft, maar dat er ergens een onbekendheid door jou in toegelaten wordt die 'de boel dynamisch mag omvormen'.

Maar omdat de 'angst voor het onbekende' precies de boel in haar vaste greep heeft en je daar niet onverschillig tegenover durft te staan als je de voorwaarde in je leven hebt aangenomen dat je gelijkbenig moet zijn in je energetische driehoeken om levensvatbaar te zijn.

Tijd om te ontmoeten: ont - moeten.
Kennis maken met onbekenden en deze ontmoeting (met je grootste angst) te ont-moeten (minder op te leggen wat het in jouw ogen moet zijn).

Let op, dit heeft bijzonder weinig in essentie te maken met het ontmoeten van mensen om je heen om je kennissenkring te vergroten.
Maar je kan het beeld van het voor het eerst ontmoeten van een onbekende er wel op loslaten. Want ga jij iemand die je voor het eerst tegenkomt in detail vertellen wat hij/zij moet zijn, doen, vertellen om bij jou in de smaak te vallen...........? Nee toch? Je geeft die onbekende toch eerst de ruimte om zichzelf te zijn en dan wordt de manier waarop jullie de interactie vormgeven vanzelf wel duidelijk.... toch?

Het heeft alles te maken met het vergroten van je kennis (kennis maken) en het ont-moeten van het onbekende in jeZ11.

Maar ja, dat klinkt dan wellicht weer zweverig of zeer onaantrekkelijk.
Toegegeven, het populaire "Je demonen onder ogen zien", is een veel gebruikte frase hiervoor in spirituele en zelfontwikkelingsliteratuur.
En tja, dat klinkt inderdaad meer als een slogan uit een vakantiebrochure voor een safari waar jij aan de leeuwen gevoerd wordt, dan voor eentje waar jij volstrekt veilig achter gepantserd glas de natuur ' in het echt' van dichtbij kunt gadeslaan.....)

Wat dan wel?

Een andere relatief simpele methode is om jezelf actief en regelmatig te herinneren aan 'overvloed'.

Kies een symbool dat voor jou staat voor overvloed op alle levensterreinen die voor jou van belang zijn.
Het kan een plaatje zijn, een woord, een liedje, een object, een beweging... dat maakt niet veel uit, al heeft het wel voordelen om iets te kiezen wat je niet kwijt kunt raken en altijd bij je hebt.
Kies er bewust een uit waar je een verhaal bij hebt, zodat je meent dat het ' overvloed' voor jou representeert en je ook weet waarom. Het mag best een combinatie van dingen zijn, maak het bij voorkeur niet te ingewikkeld.

Maak er dan een gewoonte van om dit symbool regelmatig 'op te roepen' ( aan te raken, je eraan te herinneren, er in je belevingswereld naar toe te gaan, het te zingen, dansen of neuriƫn.. al naar gelang wat je gekozen hebt als symbool)
Hoe meer je je lijf erin betrekt ( door het echt tastbaar, voelbaar, hoorbaar, zingbaar, beweegbaar te laten zijn) hoe krachtiger en gemakkelijker het werkt om de energie in beweging te brengen.

Wanneer je dan in een onrustige situatie terecht komt, emotioneel turbulent bent en geen idee hebt hoe het verder aan te pakken..... roep dan bewust jouw eigen symbool van overvloed naar voren.
Hoe de overvloed er in deze emotioneel turbulente situatie vorm kan krijgen, mag dan een grote onbekende voor je zijn, waar je even een tekort aan vertrouwen in ervaart.......
Maar je weet dat het er is, want je roept het concept overvloed in een voor jou bekende vorm op in deze situatie.Dat haalt net even de scherpe kant van de ' angst voor het onbekende' af en verlegt de interne focus van het ' gebrek' dat je ergens aan meent te ervaren en/of waarneemt te ervaren, naar jouw beleving van overvloed.
Door dat te doen geef je energetisch toestemming voor overvloed om zich aan jou te tonen in de vorm die het hier en nu heeft. Aangenaam kennis te maken. Aangenaam om meer te weten te komen over andere invalshoeken. Je bent niet onverschillig meer, of bang voor verschillig zijn ( dat je M en je C-kwadraat niet exact overeenkomen). Je laat ergens een vastgestelde waarde wat meer los.
Je opent de deur om in deze situatie sin x = 1 te kunnen ervaren, je natuur, in het ' wild', veilig achter het gepantserde glas van het besef van overvloed.

Dat de kans groot is dat je dan ziet en ervaart dat die onbekenden in het wilde deel van jouw belevinswereld-reservaat jou helemaal niet willen opvreten, maar juist willen voeden, met hun kennis en (v)aardigheden.
En dat als jij ze niet ' moet' ( Vaak te herkennen aan stellige uitspraken: " Ik moet ze niet!" of " Ik mag dat/ze niet" ), maar ont-moet, dat het helemaal geen onbekenden zijn, maar oude verloren gewaande gerespecteerde vrienden, aspecten van jezelf, die je wijzen op meer mogelijkheden hoe je genoegen kunt beleven dankzij deze situatie. Aspecten die zich er volledig van bewust zijn dat ze samen een ecologische structuur vormen en in samenhang bijdragen aan het leven (het jouwe en dat van anderen), naar jouw beste eer en geweten..

Maar ja.....dat geloof je alleen als je er zelf een punt van maakt om overvloed te willen beleven, hier en nu.
Het actief kiest, keer op keer.
Een oorsprong meemaakt, keer op keer, om het lichtvoetige dansje van je leven ' van de grond' te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten