zaterdag 9 april 2016

verbeelding van GodIk gebruik persoonlijk het woord 'God' niet zo graag en zeker niet vaak voor de Universele Intelligentie van dit Universum.
Belangrijkste reden wellicht: het beeld wat er omheen hangt' is zo heel erg dat van een man die alles ofwel van een afstandje bekijkt, dan wel een kerel die vanalles vanaf zijn wolk voorschrijft.
Moderne religie draait om ' wijze mannen' ( God, Jezus, apostelen, pausen, kardinalen, priesters) die alles heel serieus en theoretisch zo goed weten om welke feiten het leven draait, zelden om wijze vrouwen die hun inzichten en speelse creatieve talenten willen toepassen.

Als vrouw uit die laatste categorie, voel ik me bij die verbeelding van Universele Intelligentie dus niet zo 'thuis' en heb er Z11s een woordspelletje mee gemaakt.

Ik vroeg me af "Waarom is God eigenlijk een oude man met een baard?"
Ik kreeg het antwoord:
" Omdat jullie collectief zo zijn gaan hechten (gaan vasthouden) aan geschiedenis.
'Uw wil geschiede, tot in de gloria.'
Dat is, in de Universele Taal van de Moderne Belevingswereld genoemd :
history
Bekijk dat woord eens goed: dat zegt: his story (zijn verhaal, dat maakt van de creator van het leven al snel het verhaal van een man)
Daarvan zijn jullie collectief gaan geloven dat het vooral feiten bevat die al gebeurt zijn en waar jij dus weinig vat op hebt. Ook dat het zich moet herhalen, niet (zeker niet iedere dag) kan vernieuwen, maar constant dezelfde patronen moet vertonen. (Een man die het allemaal  zo goed weet dus, die zich niet iedere dag even opfrist en met een open verse blik de wereld tegemoet treed dus, die moet dan wel een lange baard hebben.....)
Uit jullie collectieve geloofssysteem valt op te tekenen:
'De geschiedenis herhaalt zich'
Jullie dan dan ook dol op herhalingen, dol op feiten, dol op routines en het 'schrijven van geschiedenis', waarmee jullie julie versie van ' his story' in eigen woorden zo exact mogelijk proberen na te leven.
Jullie noemen ' je vermaken' dan ook recreatie.... opnieuw hetzelfde mee-maken."

"En dat doet niet volledig recht aan de verbeelding van God?"

"De verbeelding van God is geen vaste vorm.
Wel een verhaal dat zich doorlopend, iedere dag ontwikkelt en schrijft.
Met jou, door jou, omdat jij ook Universele Intelligentie kunt gebruiken om het verloop van het verhaal als een co-creatie ermee vorm te geven.
Bij de verbeelding van God past misschien wel beter het woord 'verwondering'.
Verwondering, als zich dat herhaalt, brengt voortdurend iets nieuws onder de aandacht, nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen, onthult nieuwe aspecten van het mysterie van de evolutie van het leven."

" Niet zozeer een history dus maar veel meer een mystery?"

"Inderdaad"

"Ha, als God en het leven en het verder verloop van het leven een mystery is en ik ben daardoor uitgenodigd om ook co-creator te zijn,..... dan....... is God.......

MY STORY

en dat geldt dan voor iedereen die Z11 de stap maakt om aan dat verhaal bewust vorm te geven als auteur (en niet slechts als figurant in een vaststaand script van iemand ander dat niet veranderd kan worden)."

(-:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten