vrijdag 18 maart 2016

de 10....




Lang, heel lang geleden, veel eerder in onze (jaar-) telling, was er iemand die bijzonder zijn best deed alle mensen mee te laten tellen om de gemeenschap naar een hoger plan te tillen en veel, heel veel moeite deed om zijn inzichten op te schrijven en met anderen te delen.

Hij wist van het bestaan van samengestelde waarden. Had er begrip voor dat er een hogere waarde is dan 9..... er is duidelijk bewijs dat hij op de hoogte was van het samengestelde concept van  '10'.

Zijn naam was: MO-6.
Het model van de wereld (onthoud, we spreken hier laaaaaang voor de uitvinding van webblogs) vatte hij samen op 2 stenen tafelen..... hij noemde het 'de 10 geboden'.

Hier, HEDEN ( = nu) op deze plek, schrijf ik  (Z-11, we zijn nu ook wat verder in het alfabet :-) ) over het GELIJK van MO, in een nieuw modern, flexibeler jasje.

Het veld van de MO-GELIJK (HEDEN).

Het veld van de mogelijkheden heeft 10 gebieden.

de tien verschillende gebieden in het veld van de mogelijkheden, genummerd, simpelweg om ze te kunnen herkennen, 

Merk op dat een ander woord voor mogelijkheid in het Nederland 'aanbod' is: een aanbieding, een optie die je kan kiezen. ( Maar.... dat hoeft niet, je moet het niet kiezen of anders..... (zwaait er wat!)....  want dat is een gebod). Het gaat over mogen, niet over moeten..... anders had het wel het veld van de moetelijkheden geheten.
(Al zijn er natuurlijk wel hele natuurlijke consequenties verbonden aan de verschillende typen mogelijkheden als je erop in gaat.....)

Een veld is een afgebakend gebied.
Maakt dat dit model dan een atlas op het gebied van de overvloedige en zeer diverse aanbiedingen?

MO-6 merkte al op dat het aan te raden is om in gebed te zijn.

Houd de mogelijkheid open dat daar geen spatie tussen stond, maar dat hij met zijn hamer en beitel gewoon iets minder accuraat kon werken dan op een modern toetsenbord waardoor er tussen de n en de g net wat meer ruimte ontstond.
Zou het wellicht zo zijn dat hij aanraadde om 'ingebed' te zijn: ingepast, omringd, verband houdend met de omgeving.......?

XI ( "iks- ie", de uitspraak van de letters in het Nederlands, klinkt als  "Ik zie"
Z-11 (XI is het symbool in de Romeins cijfernotering voor 11)
de lol wel in van de mogelijkheid om het zo te bekijken!

(-:





Geen opmerkingen:

Een reactie posten