donderdag 24 maart 2016

meta-vergelijking.... meetgereedschap



Wanneer ik de inhoud van mijn blog posts uitleg aan mijn Engelse huisgenoot, komt er soms een boeiende invalshoek aan het licht.

Ik legde het stukje van vanmorgen uit, waar ik vertelde dat ik zo moest lachen om de spellingscontrole suggestie voor geodriehoek (egodriehoek).
Ook dat ik eerst meetlat (ruler in het Engels) had willen gebruiken in die zin, maar een betere optie vond in geodriehoek omdat je daarmee niet alleen de lengte van de zijden kunt meten, maar ook direct graden van een hoek kunt aflezen en het tot het standaardpakket van de wiskundige behoort die aan driehoeken gaat rekenen.

Je kan niet aan driehoeken gaan rekenen als je niet bekend met het concept ' lijnstukken' en hoe je 2 punten met elkaar in verband kan brengen en er kenmerken van kunt meten met een gestandaardiseerde maateenheid.
De rechtlijnige meetlat, die best ondoorzichtig mag zijn en de onderliggende waarden verbergend, doet daarbij prima dienst.

Een 'ruler' is ook een Engels woord voor iemand die het voor het zeggen heeft, de baas is en aangeeft wat de standaarden zijn voor 'goed' en ' fout' waar anderen zich aan te houden hebben.

Onze maatschappij is momenteel voornamelijk 2-polig georganiseerd.
Als we ergens een ' punt' van maken, lossen we het doorgaans op door het met een (1) ( het meest in het oog springende) ander punt te verbinden en dat lijnstuk (vraagstuk) van een lengte te maken die ons op dat moment, gegeven 'de meeste stemmen gelden' als eenheidsmaat het beste voorkomt. Weinig nuance, geen geneuzel achter de komma.

Voor het gemak maar even vergetend dat die precisie erg van je gebruikte 'ruler' afhangt. Een (1) inch volgens de ene ruler  is aardig wat geneuzel achter de komma, voor een andere (2,54 centimeter).

We kijken er dan regelmatig vreemd van op dat we de stelselmatige problemen daarmee toch niet echt bevredigend kunnen oplossen. Armoede, internationale dreiging, werkloosheid, (mentale) gezondheidsproblemen en mishandeling........om er een paar te noemen worden als onoplosbare problemen aanvaard.

Wat nou als de uitdaging is om dit met een andere, meerdimensionale aanpak te proberen?
Vraagstukken rond driehoeken, meervoudig samenhangende relaties, laten zich niet uitsluitend oplossen met de kennis en vaardigheden van lijnstukken.
Daar komen vergelijkingen om de hoek kijken, variabelen en hoeken die haaks op elkaar kunnen staan. Zelfs spanningsloos moeten staan, om goed mee te kunnen rekenen/ rekening houden.
Onbekenden die alleen zichtbaar worden na een actie die 'gelijkstellen' genoemd wordt. Onbekenden die hun essentie en mogelijkheden kenbaar maken na een actie die 'vereenvoudigen' heet en het aan de (1) kant schuiven van alle bekende waarden betreft om dan te kijken wat er dan nog aan de andere kant van de glimlach ( het = teken) overblijft.
Meerdere punten die wel met elkaar verbonden zijn, maar niet in 1 recht lijn.

Daar is transparantie een belangrijk deel van het meetgereedschap. Een geo-driehoek werkt niet als het van hout of metaal is. Het moet glashelder zijn en de onderliggende waarden van de invalshoeken tonen.
Gebruikt in de juiste richting, (met enige kennis van zaken.)
Lees het op de kop af en je moet de uitkomsten spiegelen.
Als er hele vreemde dingen uitkomen, dan weet je dat je het moet spiegelen en het nog eens van de andere kant moet bekijken.

Het is boeiend om te zien dat we zo gehecht zijn aan onze 'rulers' (meetlatten).

Het is ook boeiend om te zien dat (doorgaans) wie een ruler is de zin van machthebber/leidinggevend binnen een gemeenschap (of dat nou spiritueel of politiek is) zo vaak aanbeveelt dat we het vooral uit ons hoofd moeten halen  om de collectief gekozen ruler in te ruilen voor onze eigen ego/geo driehoek. (of zelfs ernaast te gebruiken) .
Dat zij het (doorgaans) aanraden om het aan de procesvaardigheden van de overkoepelende leiding ( 'God' of ' de regering') over te laten om het grotere verband te beïnvloeden en te sturen.
Zorgen dat je individuele Z11 het een beetje leuk heeft in dit leven, prima.
Maar hoe het stelsel erbij ligt is niet jouw pakkie an. Wie denk je wel dat je bent? Geselecteerd, gekozen of ook maar enigszins in een positie om dat te doen?

Wat een groot EGO om dat te denken! Foei!

Maar he, met drie punten op die van nature transparante driehoek is E G O of G E O maar net onder welke hoek je het houdt, met welke kant boven!

Dus zeer vreedzaam gewapend met mijn GEO-driehoek, een dosis gezond verstand en inzicht in energetische transacties ben ik in een uitstekende positie om uit te leggen hoe iedereen de stap kan maken om de energetische transacties in zijn eigen omgeving, de eigen (deel-)stelstels, waar we Z11 actief bij betrokken zijn zinvol en in zinvol verband, duurzaam (sin x = 1) op te kunnen lossen..........

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten