maandag 21 maart 2016

meta-vergelijking... alchemie basis
In het eerste deel van de meta-vergelijking vermeldde ik een zin over het alchemistische bewerken van het materiaal.

Dit stukje gaat in op de alchemistische basis van het 'omwerken' van het zware lood in het glanzende goud: het verkrijgen van het lood.

Wat is alchemie?
Binnen de context van dit blog stukje gaat het hier over de esoterische invulling van alchemie, waarbij de levenskunstenaar bekend is met de methode om uit zware ervaringen toch gouden momenten te kunnen destilleren.

De methode die ik daarvoor gebruik bij de uitoefening van de levenskunst, laat zich bijzonder goed vergelijken met de wiskundige bewerkingen die iemand loslaat op berekeningen aan driehoeken.
(In een later blog stukje, als het gaat over de bewerkingsmethode, laat ik dat zien.)

Hoe verkrijgt de alchemist zijn materiaal?

De alchemist stopt zijn ruwe materiaal voor de levenskunst (elementen uit het dagelijks leven) in een speciaal daartoe geschikt 'vat'.
Zwaar is geen bezwaar..... integendeel.... !
Lood heeft als eigenschap dat het zwaar is en dus is de kans dat er lood zit als hij zware elementen tegenkomt bijzonder groot. Hoe meer hij het signaal krijgt dat  'de moed hem in de schoenen zinkt' over bepaalde elementen van zijn leven, hoe groter de kans op grote brokken lood.

Het ' in het vat stoppen' gebeurt simpelweg met het nemen van de beslissing het te willen 'bevatten' en zich even ermee terug te trekken in zijn alchemistisch laboratorium.
Daar observeert hij wat er in het vat zit. Hij zoekt en bekijkt de verbinding, hoe het reageert, welke vorm het aanneemt, welke patroon het vormt, hoe de elementen zich gedragen in de afgesloten container.
Wat hij zoekt, is zijn basisgrondstof, voor de destillatie van gouden momenten ieder aspect van het leven: lood. 
Als de locatie van het lood gedetecteerd is, kan de materie uit het vat gehaald worden, voor nadere bewerking.


Het lood is maar een minieme hoeveelheid. Het is het zwarte blokje in de rode driehoek.Dan begint het omwerkingsproces, waarbij de oorspronkelijke verbindingen worden verbroken en verhelderd, net zo lang totdat het gouden moment er glanzend uit tevoorschijn komt.

Hoe?
Wordt vervolgd.......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten