zaterdag 26 maart 2016

meta-vergelijking .... massa


In direct vervolg op het vorige stukje waar E= M(C-kwadraat) nu staat voor:
Energy equals Masse times (consciousness-sqared)

Observatie:

De meeste mensen, ijken hun eigen gedrag op hoe de massa ergens over denkt, (door bijvoorbeeld in te tunen op de massa-media).
Dat legt het meeste gewicht in de schaal, daar staat 'men' dan vierkant achter. ( Dat vormt de referentiehoek binnen de driehoek "wat ik zeg, wat ik doe en wat ik meen", de lood-rechte hoek).

Dat komt zelfs terug in de symbolische weergave van het verschijnsel dat we elkaar nadoen en napraten en niet van die norm durven/willen/kunnen afwijken: 
Ze/We Lijken allemaal op elkaar!
L ( de letter met de twee haaks op elkaar staande lijnstukken) plus ijken..... waarop is het geijkt?... op elkaar). Het is bijna een taalkundige Elkaar-kwadraat dat de sociaal-emotionele beweging van de massa beschrijft!

Even terug naar de formule.
Zit het meeste organiserende (ordenende/ veranderende)  (denk-)vermogen bij de Massa (M) (dat zich intrinsiek als een solide massa en een ogenschijnlijke constante voordoet) in deze vergelijking?

Is de Massa de Master ('massa' is soms de naam waarmee een slaaf/ondergeschikte zijn ' Meester' aanspreekt, de baas, degene die bepaalt wat hij kan doen en zeggen, de ultieme sturende kracht in het stelsel)?
( Ja, als de massa maar groot genoeg en eensgezind is......)

Maar als de massa verandering wil.......van hoe het nu gaat, omdat ze zeggen er (met de uitkomsten van het leven) ongelukkig mee te zijn (en er blijk van geven getuige statistieken van (mentale)gezondheid, geweld en (spirituele) armoede......? Omdat we merken dat we elkaar en de wereld (de energie) fysiek en sociaal-emotioneel aan het uitputten zijn? Dat we ergens kennelijk toch geen volledig recht doen aan sin x = 1 en dus (structureel) een Energetische Onzuivere Transacties aan het maken zijn?

Zou het dan aardig zijn op zijn minst eens kijken wat de waarden zijn in het consciousness-squared deel van de vergelijking, het Z11 bewustzijn?

Het is als met het uitzetten van iedere juiste koers, als je bepaalt hebt waar je (met zijn allen) heen wilt:

Als je er zelfs maar een minuscuul graadje 'naast' zit op je gradenboog, bijna onzichtbaar voor het blote oog, ergens ver achter de komma misschien.....
Dan is dat op de korte termijn voor een korte en dikke lijn niet zo erg en niet zo opvallend,  maar is het een langere lijn, dan kom je echt niet uit op het punt waar je wezen wilt. 

Als de massa er zelfs maar een minuscuul graadje 'naast' zit op haar gradenboog, bijna onzichtbaar voor het blote oog, ergens ver achter de komma misschien.....
Dan is dat op de korte termijn van de ontwikkeling niet zo erg om dat te blijven volhouden, maar op de lange termijn kom je toch echt totaal ergens anders uit dan waar je wezen wilt.

Wil je nog steeds als samenleving uitkomen bij 'we leven nog lang en gelukkig op deze planeet', dan vraagt het nu ( na al die jaren stug en rechtlijnig doorvaren op een andere koers dan sin x = 1, nu wel om een drastische koerswijziging, 'iets' anders gaan aanpakken, 'ergens' anders mee omgaan).

Met je bewust zijn, je meetgereedschap en je rekenmethodes, zou ik aanraden.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten